Zumbul

Zumbul
En Seçkin, En Kaliteli, En Ucuz Satranç Ürünleri

4 Mart 2014 Salı

Internet sansürünü nasıl aşacağız?

Youtube'da yayınlanan dinleme kasetleri, yeni çıkan torba yasayla sansürlenmeye başlandı. Daha önce bu blog'tan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığım Açık Mektup'la bu yasanın veto edilmesini istemiştim. Yalnız değildim kuşkusuz. Ama yasa geçti ve 3 Mart 2014'ten itibaren engellemeler ya da sansürlemeler başladı.

Şimdi bu sansürü nasıl aşacağız?


  1. En hızlı yol http:// yerine https://  :  Bu yöntem de yakın zamanda ya da bazı internet tarayıcılarında engellenebilir, ama yine de denemenizi öneririm. Benim denediğim her tarayıcıda çalışıyor. Tekrar edelim ne yapacağınızı: 1.açılmayan linkin üzerine sağ tıklayıp bağlantıyı kopyalayın, 2.Bir tarayıcı penceresinin adres kısmına gidin ve oraya bağlantıyı yapıştırın. Bağlantının başında bulunan ön ek "http://" kısmını "https://" olarak değiştirin. eğer "www." ile başlıyorsa adres, önüne "https://www." şeklinde bu ön eki ekleyin. Böylece, iletişiminiz bir anlamda şifreli olacağı için, TİB'in ulaşmak istediğiniz adresi engellemesinden kaçınıyoruz. Yani, onlar sizi engelleyeceğine siz onların size ulaşmasını engelliyorsunuz.
  2. Spotflux eklentisi: Bu bir vpn (virtual private network: sanal kişisel ağ) gibi çalışan bir eklenti. Yani, eğer tarayıcınıza bu eklentiyi eklerseniz, o zaman yasaklı sitelere ya da IP adresi engellenen içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Ben Chrom tarayıcısı kullanıyorum, 1.Chrome'da adres çubuğunun sağında bulunan alt alta 3 çizgiye tıklayın, 2. "settings" ya da "ayarlar" seçeneğine tıklayın, 3. sol üst menüde bulunan "extensions" ya da "eklentiler" seçeneğine tıklayın. 4. "daha fazla eklenti edinin" ya da "get more extensions" seçeneğine tıklayın ve çıkan pencerede spotflux yazıp arama yapın. 5.ardından eklentiyi eklediğinizde artık istediğiniz siteye gidebileceksiniz. Aşağıda son aşamanın resmini göreceksiniz.
  3. Ücretli VPN hizmeti: Bence en kalıcı ve en garantili çözüm bu. Bu hizmeti satın alırsanız ve bilgisayarınızı açtığınızda çalıştırıp kapatana kadar açık tutarsanız, her türlü yasağa karşı durmuş oluyorsunuz. Aslında bu yurtdışında, internet sansürü olmayan ülkelerde bulunan bir bilgisayara bağlanmak suretiyle sizin internete ulaşmanızı sağlıyor. Neyse ki henüz interneti tamamen yasaklamayı düşünmüyorlar. Ben VPN express kullanıyorum ve çok memnunum. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder